Wierzymy, że dotarcie do młodych kobiet i wsparcie ich w okresie dorastania jest kluczowe w tworzeniu lepszego świata. Będziemy pracować ramię w ramię z najważniejszymi instytucjami edukacyjnymi w naszym kraju, aby przekonać do nas kolejne pokolenie czytelniczek. Chcemy pomóc Wam poznać lepiej otaczającą Was rzeczywistość i wesprzeć w poczuciu, że kobietom należy się w niej miejsce.

Fundacja Wysokich Obcasów wręczy uczennicom i studentkom bezpłatną prenumeratę Magazynu Wysokie Obcasy i Gazety Wyborczej. Nasza inicjatywa dotrze do prawie 200 szkół publicznych we wszystkich województwach. W projekt zaangażowane zostaną również biblioteki publiczne z małych miast oraz wsi. „Kobiety wiedzą, co czytają” zapewni dostęp do naszych tytułów 10 000 użytkowniczek.

Wierzymy, że przyzwyczajenie uczennic oraz studentek do wysokiej jakości dziennikarstwa, opartego na faktach zachęca do niezależnego myślenia i inspiruje by zostały z nami na zawsze.

Pozostałe projekty

Wesprzyj Fundację Wysokich Obcasów