icon rainbow

Program edukacji ekonomicznej i profesjonalnego rozwoju kobiet

Polska jest na ostatnim miejscu w UE, jeśli chodzi o liczbę zatrudnionych kobiet. Niezależność finansowa jest, oprócz edukacji, podstawowym elementem budowania siły i samosprawczości kobiet. Bez względu na poziom kształcenia w systemie polskiej edukacji nie ma programów, które uczą podstaw oszczędzania, zarządzania kontem bankowym, inwestowania, rozumienia różnicy między kapitałem a zobowiązaniem finansowym.

Efektem tego jest powszechny brak podstawowych umiejętności i wiedzy na temat finansów, który szczególnie rzutuje na poziom funkcjonowania kobiet w nowoczesnym społeczeństwie. Chcemy to zmienić.

Szukamy partnerów, którzy pomogą nam stworzyć ogólnopolską platformę edukacyjną z zakresu finansów osobistych, wraz z kursem dla kobiet, na wzór anglojęzycznych kursów na Coursera, składającą się z webinarów edukacyjnych z wykładami, warsztatami oraz materiałami pomocniczymi przygotowanymi dla naszych odbiorczyń.