Zespół Fundacji Wysokich Obcasów

Fundacja “Wysokich Obcasów” przez realizację idei opartego na empatii i wrażliwości społecznej odpowiedzialnego przywództwa pragnie wspierać pozytywne zmiany społeczne w Polsce.

Tworzymy zespół doświadczonych menedżerów, działaczy społecznych i dziennikarzy. Obecność w zarządzie Fundacji redaktor naczelnej “Wysokich Obcasów” i “Wysokich Obcasów Extra” podkreśla nierozerwalny związek misji Fundacji z tradycją społeczną “Wysokich Obcasów”. W zespole Fundacji znajdują się zarówno menedżerowie i specjaliści z międzynarodowym doświadczeniem w prowadzeniu organizacji pozarządowych, jak i eksperci od tworzenia projektów społecznych.

Aleksandra Klich-Siewiorek

Redaktor Naczelna
Prezeska Zarządu

Aleksandra jest związana z “Wyborczą” od 21 lat. W 2012 roku stworzyła “Magazyn Świąteczny”, którym kierowała do 2017 roku. W latach 2015-19 była wicenaczelną “Gazety Wyborczej”, w 2018 roku została szefową redakcji “Wysokich Obcasów” oraz serwisu Wysokieobcasy.pl. Od czerwca 2021 roku także redaktor naczelna “Wysokich Obcasów Extra”.

Zuzanna Lewandowska

Wiceprezeska Zarządu
Dyrektorka Programowa Grupy Filantropijnej “Wyborczej”

Zuzanna jest menedżerką i przedsiębiorczynią społeczną z ponad 17-letnim międzynarodowym doświadczeniem zawodowym w konsultingu, mediach, organizacjach pozarządowych i zarządzaniu innowacjami zdobytym w Polsce, Wielkiej Brytanii, USA i we Francji. Jest absolwentką University of Cambridge, Lancaster University i Uniwersytetu Warszawskiego oraz programów stypendialnych Aspen Institute CE i Leadership Academy for Poland.

Daniela Werbeniec

Menedżerka Projektów Specjalnych i Komunikacji

Daniela jest kierowniczką projektów z doświadczeniem zdobytym w projektach edukacyjnych i dziennikarskich. Współtworzy Szkołę Redaktorów “Gazety Wyborczej” i nią kieruje. To projekt mający na celu podnoszenie kompetencji zawodowych dziennikarzy i redaktorów “Gazety Wyborczej”. Jest studentką Akademii Leona Koźmińskiego oraz Humanity in Action 2021 Fellow.